ANDERS MELLDÉN,
SOMMELIER OCH SKRIBENT

”Sedan starten av dryckesmagasinet Livets Goda är det en av mina största uppdragsgivare, där jag bland annat provat och skrivit om alla vinnyheter som når Systembolaget – cirka tusen viner per år – samt matchar dem med passande maträtter. Mitt intresse för mat och dryck kommer från en tidigare karriär inom restaurangbranschen, med sommelierutbildning vid Restaurangakademien i Stockholm samt utbildning inom mat och dryck vid IMI, Luzern Schweiz.

Efter att ha kommit in på vinskribentbanan via mina egna nyhetsbrev utbildade jag mig inom journalistik på Poppius journalistskola. Sedan sex år tillbaka arbetar jag heltid som frilansskribent och redaktör, och gav hösten 2012 ut boken ”Lite dyrare, mycket bättre mat – Nära i Uppland” med reportage från uppländska gårdar varvat med recept av kocken Martin Andersson.

Första gången jag provade Skogsbackens ostar var när jag höll en ost- och vinprovning för ett sällskap. Jag blev stolt över den höga kvalitén, särskilt som jag själv är uppväxt i Uppsala, inte långt från Örsundsbro och Skogsbacken. Nu är jag lika stolt över att få ge mina förslag på passande viner till dessa unika, härliga ostar.”