Om oss

Det lilla ostmejeriet som går som smör

image

Från vårt mejerifönster ser vi vår skogsbacke. Vi kan följa årstidernas växlingar, varje dag. Det är en inspiration för oss i vår osttillverkning.

Vi, Marih och Ramon Jonsson, som driver Skogsbackens ost, startade vår verksamhet i april 2010. Osttillverkningen bedriver vi hemma på vår gård, invid den lilla skogsbacke som gett namn till företaget.

Allt som kretsar kring Skogsbackens ost är hantverksmässigt och småskaligt. Sedan starten har vi med begränsade resurser, men med desto mer envishet, utvecklat vår produktion. Förutom ost, tillverkar vi nu även smör, och fler produkter planerar vi att lansera framöver.

image

Vi är ofta ute och säljer våra produkter på marknader, inte minst på Bondens marknad. Ofta möter våra produkter stor uppskattning, vilket vi blir jätteglada över. Vi har till och med blivit prisbelönta i tävlingar ett par gånger. Det inspirerar oss att fortsätta att göra goda ostar.

Det finns dock ett litet problem. Skogsbackens ost är ett litet mejeri. Vår produktion är begränsad. Detta kan innebära att det ibland kan vara svårt att hitta våra produkter. De är helt enkelt uppätna.

Är du jättesugen på en Don Ramon eller en Skogsbackens blå, och inte kan hitta dem i din butik, skicka en epost eller ring oss, så ska vi försöka hjälpa till att hitta din favorit.

Läs mer om vår produktion
Kontakta oss

Det finns dock ett litet problem. Ibland kan det vara svårt att hitta våra produkter. De är helt enkelt uppätna.

img